top of page

Meraklı Zihinler: Takımların Merakını Geliştirmek



Meraklı Zihinlerden oluşan bir takım oluşturmak İnovasyon yolculuğunun en kritik başlangıç noktasıdır. Meraklı Zihinler, cevapları bilinen sorular yerine sorunun ne olduğunu bilinmediği, keşfedilmemiş olanı bulmaya çalışır. Lider ve ekip bu bilinmeyene birlikte yolculuk etmelidir.


Zaten biliyoruz ya da yöneticimiz bunu zaten düşünmüştür gibi zihni toksitleştiren ifadeler, merak duygusunu da köreltir.


Liderler ya da yöneticiler olarak problemleri hızlıca çözüp ortadan kaldırma eğilimindeyiz. Çünkü karşı karşıya kaldığımız problemleri çözerek lider ya da yönetici olduk. Karmaşık, uzmanlığın yeterli ve gerekli olmadığı problem konularının peşinden gittiğimizde meraklı zihinlerin ortaya çıkması için daha fazla keşif alanı bırakmalıyız.


  • Bir Lider Olarak Merak Duygunuzu Yeniden Nasıl Ateşleyebilirsiniz?

  • Ekibinizin Merak Duygusunu Nasıl Güçlendirebilirsiniz?


Meraklı Zihinler Geliştirebilmeniz için 5 Teknik:


  1. İlham Kaynağını Arayın:

İlham kaynağı takımların rutinlere takılı kalmalarını, sıkılmalarını önler. Bunun için en bilinen yöntem dışarı çıkın, farklı insanlarla sohbet edin gibi değerli şeyler ifade ederdik. Bu kişileri harekete geçirmekte hızlı bir yol değil. Bununla birlikte Yapay Zeka Araçlarını etkin kullanmayı öğrenin. Etkili sorularla yeni keşfedilmemiş alanların bulmalarını ve "acaba, olabilir mi, ya olursa" merakın tetikleyicisi zihne şüpheler düşürün.

Yakın zaman otomotiv yan sanayi alanında çalışan bir AR-GE ekibiyle bir araya geldim. Ekibin genel olarak farklı fikirler üretemediğinden ve ortaya çıkan fikirlerinde bilinen şeyler olduğundan bahsedildi.

Üretken Yapay Zeka araçları ile beyin fırtınası gerçekleştirdik. Onlarca fikirler ürettiler. Saçma, zor, imkansız gibi görünen fikirler. Bu fikirleri üretirken en çok hoşuma giden şu soruya gelen yanıttı: "Ortaya koyduğunuz çözümün hedef kitlesinin Off-Road sporları yapanlar olduğunun kararını nasıl verdiniz?" Yanıt harikaydı:

  • DALL-E'de çözümlerin görsellerini yaparken görselleri hep off-road sporundan verdi. Bizde merak ettik neden bu spordan veriyor, birçok şey öğrendik.


Meraklı Zihinleri tetikleyecek harika bir araç keşfetmiştik ve bu araç bize nereden başlamamız gerektiği ile ilgili bir fener olmuştu.


2. Acemi Zihniyetini Benimseyin

Uzmanı olduğunuz alanda yeni şeyler öğrenmek bizleri acemi yapmaz, derinlemesine uzmanlığa götürür. Yeni şeylerden daha çok bilinenin derinlemesine araştırmaktır.

Acemi Zihniyeti Bilinmeyeni keşfetme sürecidir.


Polaroid Instant Camera'nın hikayesini düşünün. Fikir, kurucunun dört yaşındaki kızı basit bir soru sorduğunda ortaya çıktı: Neden fotoğraflar için beklemek zorundayız?


Cevabını biliyor bile olsanız "Neden" diye sormaya devam edin.


3. Varsayımların Üzerine Gidin

Varsayımlar zihnimizin enerjisini koruyan güçlü meyvelerdir. Meyve olarak adlandırmamızın sebebi zihnimiz varsayımlarla konfor alanını güçlendirir. Fakat konfor alanını güçlendirmek meraklı zihinleri köreltir.


Neden? Neden böyle? diye sormak, önceki kararların ardındaki inançları veya kuralları, şu anki çalışma şeklinizi ve dünyaya bakış açınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.


Örneğin, biz bunu daha önceden denedik olmadı" Neden Olmadı, Ne yanlış gitti?

ya da "bir sizin aklınıza geldi, başkası düşünmemiştir zaten" Neden düşünmediler, neden bizim aklımıza geldi?


IDEO'nun CoLab Genel Müdürü Joe Gerber ekibine sık sorduğu soru "bu yeni işin yürümesi için hangi varsayımların doğru olması gerekiyor?" Lider varsayımları kendi deneyimleri ile güçlendirmekten daha çok varsayımların üzerine gidecek sorular sormaya ihtiyacı vardır.


4. Problemleri Çerçeveleyin

Design Thinking çalıştaylarında en sık kullandığımız cümledir. İnovasyon yolculuğunda problem çözmek demeyiz, problemi çerçevelemek olarak kullanırız. Bu bize hızlıca çözüme atlama isteğimizin önüne geçer. Gerçek problemin ne olduğunu ve doğru bir problem konusu üzerine çalışıp çalışmadığımız anlamamıza yardımcı olur.


5. Öğrenmek ve Yanılmak İçin Prototipler Yapın


Prototiplerin amacı ürünleri mükemmel hale getirmek değil, insanlarla konuşmak ve geribildirim almak için bir fırsattır. Prototip yapma zihniyetini öğrenme zihniyeti ile birlikte büyümesini sağlayın. Prototiplere çok fazla zaman harcayıp işler yolunda gitmediğinde ekibin başarısız hissetmesine neden olur. Bu da meraklı zihinler yerine garantici zihinlere bırakır.

17 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page